Kontakt- og informasjonsmøte om produktdoumentasjon 2. mars 2023.

SINTEFs årlige kontakt- og informasjonsmøte om produktdokumentasjon gjennomføres 2. mars kl. 12.00-14.45 på Ullevaal Stadion, møterom M6. Det serveres enkel lunsj i forkant, kl. 1130. Møtet er åpent for alle og er gratis, men krever påmelding. Det er også mulig å følge møtet via streaming.

Du melder deg på HER. Påmeldingsfrist er 14. februar.

Du vil få høre mange spennende nyheter om produktdokumentasjon og hvordan digitalisering, klimaendringer og nytt EU-regelverk vil påvirke din virksomhet.

Klimaendringene, med blant annet økt nedbør, påvirker hvordan vi skal bygge. Kristin Elvebakk forteller hvordan klimaendringene påvirker valg av løsninger, produkter – og vurderinger for å bygge bygninger som tåler fremtidens klima.

Marius Kvalvik vil presentere nyheter fra SINTEF Certification, blant annet om digitale inspeksjoner samt SINTEF Teknisk Godkjenning for solceller.

De europeiske reglene for hvordan byggevarer dokumenteres gjelder også i Norge. Disse er under endring, og DiBK vil oppdatere oss om arbeidet med forslaget til ny byggevareforordning, og hvordan forordningen vil påvirke de som produserer og selger byggevarer.

DiBK har også en rolle som tilsynsmydighet og vil oppdatere oss på markedstilsyn og tilsyn med behandlet trekledning til utvendig bruk.

Det pågår mye arbeid for å oppdatere Byggforskserien, og Gunhild Ella Reistad informerer om hvilke endringer og nyheter som kommer.

Fremtidens digitale ytelseserklæringer er på vei. Dersom du vil være godt forberedt på dette, kommer du på møtet og hører Jøns Sjøgren fortelle oss hvordan digitale produktdatamaler (PDT) påvirker utarbeidelse av ytelseserklæringer og annen dokumentasjon.

Agenda

  • Nytt fra SINTEF Certification, Marius Kvalvik, SINTEF
  • Klimatilpasning av bygninger, Kristin Elvebakk, SINTEF
  • Hva kommer fra EU – og hvordan vil det påvirke virksomheter som omsetter byggevarer?
    Hanne Prestmo, DiBK
  • Markedstilsyn og tilsyn med behandlet trekledning til utvendig bruk, José Santos Delgado, DiBK
  • Nytt fra Byggforskserien, Gunhild Ella Reistad, SINTEF
  • Digitalisering, nye standarder og datastrukturer vil endre hvordan produktegenskaper dokumenteres i fremtiden.
    Jøns Sjøgren, Adm. direktør Byggevareindustriens Forening og styreleder PDT Norge

01.02.2023